Toepassingen van prefab betonliggers

Prefab betonliggers kennen diverse toepassingen. Variabele liggers worden voornamelijk gebruikt voor dakliggers, terwijl betonliggers met een constante hoogte ook gebruikt worden als verdiepingsligger en als moerbalk.

Betonnen liggers met een variabele hoogte zijn ideaal als dakliggers omdat de helling van deze balk of ligger zorgt voor de afwatering van het regenwater. Deze veranderlijke hoogte laat een belangrijke materiaalbesparing toe. Daarom bieden deze variabele beton liggers de meest economische oplossing voor het overspannen van industriële gebouwen.

Door te werken met een voorgespannen betonnen ligger spaar je heel wat arbeidsuren op de werf uit. Op die manier verloopt uw project sneller maar vooral ook goedkoper.

prefab betonliggers

Productie van prefab betonliggers

  • Elke prefab ligger wordt gemaakt met voorgespannen beton => kan hogere belasting aan
  • Productie in fabrieksomgeving => steeds dezelfde kwaliteit in dezelfde omstandigheden = hogere kwaliteit
  • Kwaliteitscontrole : zowel intern als extern (SECO)
  • Maximale lengte = 40 meter
  • Minimale brandweerstand van 60 minuten, hogere RF-waardes zijn altijd mogelijk

Download PDF Draagstructuren

Troeven van onze voorgespannen betonliggers

Voorgespannen liggers drukken de prijs van uw bouwproject naar beneden want naast een goede aankoopprijs zijn ook de montagekosten beperkt. Het gebruiken van prefab betonproducten zorgt namelijk steeds voor tijdsbesparing op de werf.

Megaton produceert deze betonnen liggers in een daartoe bestemde productieruimte. Hierdoor kunnen we u de beste kwaliteit garanderen. Als bewijs laten we alles controleren door diverse controle organen zoals SECO.

Een extra troef is de aandacht voor het milieu. Zo wordt niet alleen het afvalwater intensief gerecycleerd. We hebben ook zonnepanelen geplaats om het energieverbruik zo ecologisch mogelijk te maken.

Onze verkoops- en projectdiensten trachten steeds meer te bieden dan enkel de levering van betonbalken of liggers. Door de eigen studiedienst en tekenkamer kan u ook bij ons terecht voor de volledige aanpak van uw bouwproject en allerlei andere prefab betonproducten. Heeft u hierover vragen? Aarzel dan niet ons te contacteren.

Interesse in onze prefab betonproducten?

Contacteer ons

Megaton/Structo

Industriezone II, Nederwijk-Oost 279
B-9400 Ninove

T +32 (0)54 33 45 11
F +32 (0)54 32 60 47
info@megaton.be

Seveton

Meersbloem Leupegem 58
B-9700 Oudenaarde

T +32 (0)55 232 560
F +32 (0)55 232 570
info@seveton.be