Functie van rechthoekige betonbalken (BX-balken)

Deze rechthoekige betonbalken, ook wel BX balken genoemd, worden gebruikt wanneer de vrije hoogte onder de betonnen balk van belang is.

Enerzijds kunnen de beton balken gebruikt worden om de verdiepingen te ondersteunen, maar ook als dakgording kunnen deze gebruikt worden. Bij een verdiepingsligger zal de hoogte van de betonbalk kleiner zijn dan de breedte. Dit in tegenstelling tot de balken die gebruikt worden als dakgording. Daar zal de hoogte groter zijn dan de breedte van de betonnen balk.

Het is van essentieel belang voor de stevigheid en duurzaamheid van uw gebouw dat deze balken van een uitstekende kwaliteit zijn. Daarom wordt er standaard gewerkt met een betonsterkte C50/60, wordt de balk gegoten in een gladde bekisting en wordt de productie gecontroleerd door SECO.

rechthoekige voorgespannen betonbalken

Kenmerken van voorgespannen betonbalken

  • Snelle montage op de werf = minder werkuren op de werf
  • Brandweerstand van minimaal 60 minuten, hogere RF-waarden zijn mogelijk
  • Berekening van betonbalk op uw maat door ons studiebureau
  • Maximaal 34,5 meter lang, minimaal 200mm breed

Download PDF Draagstructuren

Milieuvriendelijk ondernemen

Als u ervoor kiest prefab voorgespannen betonbalken te gebruiken bij de bouw van een nieuw kantoor, magazijn,… dan gaat u voor milieuverantwoord ondernemen. Prefab beton is een milieuvriendelijk product en dat op verschillende manieren.

Bij Megaton gaan ze nog een stapje verder. Niet alleen het eindproduct is milieuvriendelijk, ook de volledige productie staat in teken van het milieu. Het energieverbruik bij de productie wordt met behulp van onderzoek beperkt tot het minimum. Daarnaast wordt bij de productie ook zoveel mogelijk gerecycleerd. Op die manier worden onze kosten verkleind en kunnen we een lagere prijs aanbieden.

We vertellen er u graag meer over! Heb je vragen over onze beton balken of wil je graag een vertegenwoordiger spreken? Aarzel dan niet ons te contacteren!

Interesse in onze prefab betonproducten?

Contacteer ons

Megaton/Structo

Industriezone II, Nederwijk-Oost 279
B-9400 Ninove

T +32 (0)54 33 45 11
F +32 (0)54 32 60 47
info@megaton.be

Seveton

Meersbloem Leupegem 58
B-9700 Oudenaarde

T +32 (0)55 232 560
F +32 (0)55 232 570
info@seveton.be