Brandmuren

Waarom een brandmuur plaatsen?

Een brandmuur of brandwand is een muur die men in gebouwen toepast om te voorkomen dat brand of hitte aan de ene kant van de muur of wand overslaat naar de andere kant.

Met het oog op de brandveiligheid gaan heel wat bedrijven over tot de installatie van brandwerende wanden. Grotere ruimten kunnen hiermee snel, eenvoudig en goedkoop in kleinere compartimenten worden verdeeld.

brandmuren prefab beton

Kenmerken van brandmuren in prefab beton

Brandwanden zijn een bijzondere toepassing van volle gladde betonwanden. Door hun groot formaat laten deze elementen een zeer snelle montage toe, met een minimum aan voegen. Lengtes tot 12 meter zijn bv. perfect mogelijk.

Brandweerstanden tot 240 minuten zijn de standaard geworden. Een brandwand moet hiervoor aan verschillende eisen voldoen:

  • stabiliteit bij brand
  • termische isolatie bij brand
  • vlamdichtheid

De brandweerstand van de wandelementen wordt berekend volgens Eurocode 2 voor België en Nederland, en volgens P92-701 voor Frankrijk. Belangrijk is dat er geen ramen opgenomen worden in de brandmuren, deuren moeten zelfsluitend en brandwerend worden uitgevoerd.

Download PDF Prefab betonnen wanden

Brandmuren voor uw gebouw of project nodig?

Ben je op zoek naar brandmuren voor uw project, aarzel dan niet contact op te nemen met onze diensten. We brengen u niet alleen op de hoogte van onze aantrekkelijke prijzen voor brandwerende muren, ook voor allerhande informatie kan u bij ons project.

Wenst u een project in prefab beton te realiseren? Ook dan kan je bij ons terecht. Door ons interne teken- en studiebureau kunnen we begeleiden tijdens de voorstudie. De productie van elk type prefab product is mogelijk dankzij onze gespecialiseerde fabrieken. Maar ook voor de montage van deze prefab elementen kan je bij ons terecht. Aarzel dus niet ons te contacteren!

Interesse in onze prefab betonproducten?

Contacteer ons

Megaton/Structo

Industriezone II, Nederwijk-Oost 279
B-9400 Ninove

T +32 (0)54 33 45 11
F +32 (0)54 32 60 47
info@megaton.be

Seveton

Meersbloem Leupegem 58
B-9700 Oudenaarde

T +32 (0)55 232 560
F +32 (0)55 232 570
info@seveton.be