Structuur van Sandwichpanelen

Betonnen sandwichpanelen hebben een gelaagde structuur. Het kernmateriaal zorgt voor de goede warmte-isolerende eigenschappen van het sandwichpaneel. Aan weerszijden van dit kernelement bevindt zich een betonplaat. Waarvan de betonplaat aan de buitenzijde wordt afgewerkt naar de wensen van de klant (glad, uitgewassen, specifieke kleur of structuur).

De functie van deze betonnen sandwichpanelen zijn divers. Ten eerste zijn ze een dragend element voor het gebouw. Daarnaast zijn ze ook volledig lucht- en waterdicht. Maar een belangrijker voordeel is de thermische capaciteit en de isolatiewaarde van deze sandwichpanelen. Hierdoor en door de akoestische eigenschappen stijgt het comfort in het gebouw.

prefab sandwichpanelen

Sandwichpanelen in gekleurd beton

Sandwichpanelen met gekleurd beton zijn erg in trek. De kleur van de geïsoleerde sandwichpanelen is afhankelijk van verschillende factoren zoals :

  • Bestandsdelen
  • Dosering bestandsdelen
  • Bewerking van het oppervlakte achteraf.

De bestandsdelen die de kleur van uw gevel sandwichpaneel bepalen zijn:

  • Cement
  • Zand
  • Vulstoffen
  • Pigmenten

Allen hebben ze, net als de hechtingsmortel, een invloed op de kleur. Bij de hechtingsmortel kan u kiezen voor een contrasterend of een homogeen effect.

Download PDF Prefab betonnen wanden

Uw partner voor sandwichpanelen

Aangezien de dosering van de bestandsdelen, de bewerking van de panelen en omstandigheden van groot belang zijn, laat u deze sandwichpanelen beter in een fabriek maken. Prefab sandwichpanelen hebben een constantere kleur en kunnen de vergelijking met architectonisch beton doorstaan.

Maatwerk is één van onze troeven. Zowel in de lengte, dikte als hoogte maken we uw paneel tot op de centimeter nauwkeurig. Bovendien kunnen we u, dankzij het eigen studiebureau, bijstaan tijdens het volledige traject van uw nieuw gebouw.

Heeft u nog vragen over deze sandwichpanelen of wilt u graag een afspraak bekomen? Aarzel dan niet contact op te nemen!

Interesse in onze prefab betonproducten?

Contacteer ons

Megaton/Structo

Industriezone II, Nederwijk-Oost 279
B-9400 Ninove

T +32 (0)54 33 45 11
F +32 (0)54 32 60 47
info@megaton.be

Seveton

Meersbloem Leupegem 58
B-9700 Oudenaarde

T +32 (0)55 232 560
F +32 (0)55 232 570
info@seveton.be