Vloerelementen in prefab beton

Toepassingen van betonnen vloerelementen

Met behulp van prefab vloerelementen wordt een horizontale scheiding tussen verschillende ruimtes gerealiseerd op visueel, akoestisch en thermisch vlak. Omdat het prefab vloerelementen zijn, komen ze kant-en-klaar de fabriek uit. Na montage verbindt u de vloerelementen met de oplegconstructie. Daarna wordt een druklaag opgestort of vult de aannemer de langse voegen op met fijn beton.

Betonnen vloerelementen zijn ideaal in gebouwen met grote overspanningen en gematigde belastingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Kantoorgebouwen
  • Hospitalen en scholen
  • Winkelcentra
  • Industriële gebouwen.

Ook in de woning- en appartementsbouw zijn ze veel gebruikt omwille van de gunstige prijs en vlugge montage.

Download PDF Vloerelementen in prefab beton

vloerelementen prefab beton

Kenmerken van prefab vloerelementen

Vloerelementen uit beton worden in verschillende diktes geproduceerd. Die dikte is steeds in functie van de gevraagde belasting en overspanning. Zo verminderen ze het eigengewicht. De diktes variëren van 165mm tot en met 400mm.

Ook voor pasplaten, raveelconstructies en uitsparingen zijn perfect te realiseren. Hierover vindt u meer informatie terug in onze productpdf.

Op basis van de afmetingen bedraagt de brandweerstand van de welfsels minimaal 60 minuten. Ook welfsels met een grotere brandweerstand kunnen uitgevoerd worden.

Interesse in onze prefab betonproducten?

Contacteer ons

Megaton/Structo

Industriezone II, Nederwijk-Oost 279
B-9400 Ninove

T +32 (0)54 33 45 11
F +32 (0)54 32 60 47
info@megaton.be

Seveton

Meersbloem Leupegem 58
B-9700 Oudenaarde

T +32 (0)55 232 560
F +32 (0)55 232 570
info@seveton.be