Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Nieuws

Publica Awards

Publica Awards

Het stadhuis van Roeselare mocht de Publica Award in ontvangst nemen!
In samenwerking met Megaton/Structo Prefab Systems.

Stad Roeselare bouwt aan een nieuw stadhuis, dat het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen zal zijn. Tegen de zomer van 2024 opent in het hart van de stad, op de Grote Markt, een modern en open huis waarop elke Roeselarenaar fier kan zijn.
Vóór de bouw van het stadhuis waren de inwoners van Roeselare duidelijk over hun verwachtingen. Het moest een toegankelijk en duurzaam huis mét groen worden. Bovendien moesten het historische stadhuis, het belfort en al het aanwezige erfgoed naadloos aansluiten op de nieuwbouw. Zo blijft het vernieuwde stadhuis een herkenbaar baken in het stadscentrum.

De ambities van Stad Roeselare waren in 2019 duidelijk: het stadhuis wordt een huis voor de toekomst. Dat betekent concreet: slim ontwerpen, circulair slopen én bouwen en investeren in duurzame materialen en energiezuinige technieken. Door deze doordachte keuzes dalen de energiekosten van water en elektriciteit fors en denken we aan de toekomst en het klimaat.

Vier jaar later rendeert die keuze des te meer. Het tussentijdse rapport door BREEAM, een internationaal duurzaamheidskeurmerk, bewijst dat. Het stadhuis ligt nog altijd mooi op koers naar het ‘excellent-label’, een niveau dat maar enkele openbare gebouwen in Vlaanderen behalen. Voeg daar alle inspanningen aan toe die Roeselare leverde tijdens de circulaire sloop, dat maakt het nieuwe Roeselaarse stadhuis zonder enige twijfel het meest duurzame van Vlaanderen.

In samenwerking met Megaton/Structo Prefab Systems

Lees hier meer over het project en de Award 

Willy Naessens Group is Onderneming van het Jaar 2023!

Willy Naessens Group is Onderneming van het Jaar 2023!

Op dinsdag 5 december werd de Willy Naessens Group bekroond met titel 'Onderneming van het Jaar 2023'.

Overname Pool Conception

Overname Pool Conception

Willy Naessens Swimming Pools neemt Pool Conception over, een overname dat kansen en verandering brengt.

Klimaatneutraal certificaat voor de Willy Naessens Group

Klimaatneutraal certificaat voor de Willy Naessens Group

De Willy Naessens Group staat voor duurzaam ondernemen. Het ondernemerschap is gebaseerd op verticale integratie diversificatie en CO2-reductie. ‘We reduceren en compenseren onze CO2-uitstoot zoveel mogelijk, op weg naar net zero’, aldus Chief Sustainability Officer Kris Vanrenterghem. In de tussentijd gaat de Group nu al volop voor een netto-nuluitstoot, bewijst ook het klimaatneutraal certificaat van Climate Neutral Group.

60 jaar Willy Naessens Group

60 jaar Willy Naessens Group

60 jaar, een diamanten jubileum. Hoog tijd om de Willy Naessens Group te doen schitteren!

Belgische productiesites gaan voor CSC-certificaat

Belgische productiesites gaan voor CSC-certificaat

De Belgische productiesites van de Willy Naessens Group gaan voor het CSC-certificaat.